• VIERDE KLASSE C

Geen zege ondanks vuurwerk

SV Brunssum wilde graag de koppositie van Woander Forest overnemen. De 1-1 tegen de lijstaanvoerder was niet genoeg.

DOOR JAN LENFERINK

Fakkels die blauwgroene rook uitspuwden en het clublied dat uit de speakers schalde. In de Brunssumse volkswijk Egge leek wel een kampioenswedstrijd op het programma te staan. Dat was niet het geval, maar de uitingen waren toch wel op hun plek, want Brunssum en Woander Forest doen het prima dit seizoen.

Het is voor Brunssum-coach Remo Gielkens de eerste klus als hoofdtrainer. De oud-speler van onder meer Groene Ster en EHC staat met de vierdeklasser op een gedeelde eerste plek. „Met elf nieuwe spelers en zonder een volwaardig tweede elftal had ik niet verwacht dat we zo snel zo hoog zouden staan”, zegt hij. „De resultaten zijn goed, maar intern moeten we ook stappen maken. Ik denk daarbij aan gedrag, speelwijze en groei als persoon.”

In de topper had Brunssum in het eerste half uur duidelijk de overhand. Onder anderen Maikel Kruishaar en Bram Peters benutten hun kansen niet. Woander Forest scoorde wel. Michael de Jong legde slim af op Robert Wijnen, die fantastisch uithaalde: 0-1. Die treffer gaf de bezoekers het nodige zelfvertrouwen.

Na de rust werd er wat anders gevraagd: strijd. Dat pakten beide teams goed op, waardoor de topper interessant bleef. De duels werden steviger, maar de acteurs bleven sportief. Nadat De Jong te veel voor eigen succes ging, viel aan de andere kant de verdiende gelijkmaker. Daniël Dormans bood invaller Soufian Ait Alla een niet te missen kans: 1-1.

Het duel bleef spannend tot het eind, omdat beide ploegen voor de winst gingen. De Jong en Kruishaar hadden de held kunnen worden, beiden kwamen in de afwerking echter een teenlengte tekort.

Routinier Mark Pinxt van Woander Forrest kon leven met een punt. „We kwamen voor rust goed weg en die voorsprong was een opsteker. We konden die score niet uitbreiden en het kwalitatief sterke Brunssum kwam op 1-1.”

Bron: De Limburger