• RKMSV dames - S.V.Brunssum dames 1 – 1

De Brunssum wisten na de eerste wedstrijd al dat het zo goed mogelijk halen van de winterstop al een doel is op zich.
    Met alle persoonlijke tegenslagen blijft de motivatie in deze groep echter super en met de aanmelding van drie nieuwe dames lijkt de winterstop gehaald te worden zonder een duel te weinig dames te hebben. Dan presteren ze het ook nog om boven de degradatie streep te staan en dat is een prima prestatie tot op heden. Dan pak je afgelopen zondag 3 belangrijke punten maar verlies je weer twee dames waaronder de keepster.
    Maar ook nu heft men het hoofd en ging men naar Meijel voor de confrontatie met RKMSV een ploeg die qua punten gelijk stond met Brunssum. Omdat 1e keepster Femke een zware blessure heeft opgelopen en 2e keepster Tess teveel last had van haar pols kwam de redding uit onverwachtse hoek, Joes allang geblesseerd gaf aan dat keepen wel moest lukken en dus keeperskleding gezocht in maatje M en Joes in het doel. De wedstrijd speelde zich in het eerste bedrijf vooral af op het middenveld en kansen waren er aan beide kanten niet. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam, een voorzet van rechts kon onvoldoende worden weggewerkt door Joes en de enige die oplette was de spits van RKMSV die de bak binnen kon tikken 1-0. Brunssum kreeg daarna meer vat op de wedstrijd maar kon geen gevaar stichten en zo bleef het spel zich voornamelijk op het middenveld afspelen. Vlak voor rust werd Sanne aangespeeld op links, ze kapte haar verdedigster goed uit en zag Soraya vrij staan. Haar pass bereikte de vrijstaande Sor ook maar deze had omdat ze ziek in het veld stond geen kracht en schoot de bal van afstand net naast. In de rust moeten de dames het geloof in een goede afloop besproken hebben aangezien men sterk uit de kleedkamer kwam. Na 2 minuten zette Manon Soraya voor de keepster maar ook nu miste haar schot precisie en ging naast. RKMSV kwam er nu niet meer uit en Brunssum ging op zoek naar de gelijkmaker, veel kansen creëerden de Brunssum dames echter niet ondanks het vele balbezit. Toch bleef men er in geloven en kwam de bal steeds vaker in en rond de zestien van de thuisploeg, schietkansen ontstonden en enkele corners en vrije trappen waren het gevolg. Toch bleef het 1-0 en moest men ingrijpen, Saskia werd door gestuurd naar het front en achterin ging men 1 op 1 spelen met de snelle Rianne en Sigi met steun van Tess. Saskia was nog maar een aantal minuten de voorhoede komen versterken of Brunssum kreeg weer een vrije trap nu op rechts. Tess ging met haar linker achter de bal en draaide deze op de tweede paal, hier stond Sanne om de bal in te koppen maar de tot dan prima keepende doelvrouw wilde de bal met twee handen klempakken waar wegtikken op zijn plaats was geweest. De bal werd echter langer en langer en de doelvrouw liet de bal door de handen glijden 1-1. Een meer dan verdient punt tot dan maar wat te doen in de laatste 10 minuten, Brunssum liet het zo staan en ging voor de overwinning aangezien de tegenstander tot die tijd niet gevaarlijk was geweest. RKMSV ging echter iets feller op zoek naar de overwinning zodat Saskia toch weer haar positie in nam en het gelijkspel zeker stelde. Hiermee blijft Brunssum ruim boven de degradatiestreep staan en was het weer een puike prestatie van het gehele team, hard gewerkt met zieken, hulpkeepers en uithelpers al met al weer een top prestatie. Om het positieve van deze plek op de ranglijst op dit moment nog eens kracht bij te zetten een overzicht van de dames die men mist. Femke, Kylie, Joes, Nicolle, Ster, Jessie, Ellen, Silvia en voor deze wedstrijd Dionne. Kracht zit hem in het collectief een prima teamprestatie tot zover.

Succes voor de komende wedstrijden.

Een supporter.